Sindica

cap

El bloc

Successions, objectiu complert

Qui ens ho havia de dir fa tan sols uns mesos que aprovaríem una reforma de l'Impost de Successions que deixa el 94% dels catalans exempts de tributar? Perquè només cal repassar les hemeroteques per comprovar que tant el PSC com ICV o hi estaven en contra o volien posposar la reforma per a una altra legislatura. Aquesta, la de deixar els deures per a més endavant, és una actitud molt pròpia de CiU, sempre posposant la feina per a un incert venidor. Amb l'excusa de la crisi, s'han despatxat —al costat del PP— afirmant que això de les vegueries ara no toca. I també amb l'excusa de la crisi han posat pals a les rodes a la Llei del cinema, si bé en aquest cas hi han afegit un nou i sorprenent argument en contra afirmant que es tracta d'una “imposició del català”. Pel que fa a l'Impost de Successions, que CiU mai no va voler tocar, ara els agafen unes presses terrorífiques i blasmen l'acord per insuficient. O sigui que en aquest cas també hi estan en contra —i ja en van tres de consecutius— però ara per defecte. És que no és suficient diuen, tota vegada que intentaven menystenir l'ambiciosa reforma contra el més elemental sentit comú, aquest sentit comú del que alguns es vanten ostentosament però que després sembla brillar per la seva absència.

Votar en contra, novament en sintonia amb el PP, d'una reforma de l'impost de successions que, tornem a repetir-ho, farà que només un 6% dels catalans tributin és un maximalisme impropi de CiU. Oposar-se a una rebaixa tan substanciosa, si no es fa extensiva a l'altre 6% (és a dir, les rendes més altes), diu molt poc a favor de CiU i molt dels veritables interessos als quals serveixen. I és francament curiós perquè novament aquests dies CiU ha tornat a fer una demostració del seu sentit de la responsabilitat i del seu sentit d'Estat oferint un pacte a Zapatero. Llàstima que aquest sentit d'Estat i responsabilitat de CiU, liderada per Duran a Madrid, sigui només en clau espanyola i que es neguin, en canvi, a actuar amb responsabilitat i sentit de país a Catalunya.

La rebaixa de l'Impost de Successions és un fet i aquest beneficiarà a tota la població, tant aquella àmplia majoria que quedarà exempta de pagar (el 94%) com aquest minoritari 6% que veurà rebaixada la seva quota però que, honestament, penso que ha de seguir contribuint a les arques públiques. Afortunadament el PSC va rectificar i va entendre que la reforma de Successions no es podia demorar més, una actitud que va acabar seguint també ICV, que semblava aferrar-se a un dogmatisme allunyat de les demandes de la població i de les necessitats de les classes populars i mitjanes catalanes, que havien de fer front a un impost que havia adquirit un caràcter gairebé confiscador. La reforma és un fet i del resultat en podem estar ben satisfets.comentaris

comentari
Jan Urgell (Barcelona) 09.02.2010 | 17.44 h
Les coses clares i la xocolata espessa. Us heu de desempallegar d'aquests d'ICV que no fan més que enredar la troca. Pel que fa a CiU, quin acolla tots plegats. la seva actitud contra la Llei del Cinema els delata

comentari
josefina (Santa Coloma de Gramenet) 09.02.2010 | 19.30 h
Quan he vist publicat un extens article sobre l'impost de successions, on el govern català no diu tota la veritat, està desformant el ciutadà i això és molt greu que ho faci la Generalitat de Catalunya, sius-plau siguem seriosos, i no desinformen a la gent, si la reforma no està ben feta, no seria millor i de senyors corregir-la? no està bé que tracteu d'aquesta manera als catalans. Continuarem paguen el que més de totes les Comunitats autònomes, sabeu que els números que han sortit publicat sobre l'ISD no estan bé i el tripartit ho sap. DEMANEM CORRECCIÓ per part de la ciutadania.

comentari
Anna (El Barcelonès) 09.02.2010 | 19.31 h
Sr. El passat dia 27 de gener va sortir en el diari la Vanguardia un extens article que parlava com quedava l'impost de successions després de la reforma. La meva indignació ha sigut al comprovar que la informació no és correcta, les quantitats donades i les dates són equivocades, li demanaria que una administració com la Generalitat de Catalunya no desinformi al ciutadà, sino que el que ha de fer és informar bé i correctament i no pas de manera enganyosa. Siguem seriosos en la feina que fem sius-plau.

comentari
Franc (Maresme) 09.02.2010 | 19.36 h
La reforma beneficia a la ciutadania però encara continuarem paguen moltíssim si comparem amb altres comunitaits autònomes, per més inri s'aplicaren en 3 trams i fins l'1 de juliol de 2011 no veurem una millor reducció, tot plegat vergonyós, sembla que tot ho fan per les eleccions, simplement, i pels ciutadans s'actuaria d'altre manera.

comentari
Rafel Terradas (Barcelona) 09.02.2010 | 20.27 h
Jo no crec que quedin absents de pagar el 95% com dieu, a mes axó del términis crea un altre greuge els familiars dels que traspasin al primer ó el 2º semestre ó al primer de l'any vinent pagaran molt diferent.

comentari
esopomecenas (BCN) 09.02.2010 | 20.28 h
Tal y como haceis los números, no me extraña que el país esté como está. Cuando la gente vea la incompatibilidad de reducciones de empresa vs heréncia ordinaria y la cantidad de flecos engañosos que quedan, volvereis a quedar retratados. WWW.NOsuccessions.org Como os bajais los pantalones

comentari
Josefina (Premia de Dalt) 09.02.2010 | 21.06 h
Com os agrada marejar la perdiu als politcs. Lo del impost de successions es un altre de las vostres engañifas. Lo sencill i normal sería la rebaixa general que fan altres comunitats del 99% . Tot lo demes es parlar per no callar.

comentari
joan (Cerdanyola) 10.02.2010 | 01.14 h
El meu únic habitatge no es habitual ja que visc de lloguer en una vivenda d’empresa, els meus estalvis coincideixin amb les bonificacions, per tant la meva es una gran fortuna. Qualsevol dia sortiré a la revista Forbes entre Bill Gates i algun Emir del Golf Pèrsic. Els meus fills hauran de pagar al voltant de 200.000€. Està clar objectiu complert..

comentari
Ciutadà Català (Catalunya) 11.02.2010 | 18.48 h
Es tant injust que ens tracti el govern català d'aquesta manera a la ciutadania, als catalans. Encara serem la comunitat on pagarem més d'aquest injust i abusiu impost de successions. És increible que el govern no s'andoni del que vol el poble, a més els números que han sortit són equivocats, sius-plau no desinformeu, el govern està per informa correctament i bé és la seva obligació i el seu deure. NO PAS ENGANYAR.

comentari
Josep Playà (Arenys) 12.02.2010 | 16.04 h
Puigcercós, no sé si aquests comentaris que us fan són reals o de gent que pica i repica, la mateixa. Però he de dir que certament la rebaixa és molt substancial, molt. El que no entenc és aquest interès de CIu en voler que els milionaris no paguin ni un duro

comenta