Sindica

cap

El bloc

A Renovació tenim un bon programa per Sant Adrià i volem que el coneguis

A Renovació tenim un bon programa per Sant Adrià i volem que el coneguis

A Renovació volem aportar una altra manera de fer política. Les persones i els programes són importants, però també ho és la manera que l'Ajuntament es relaciona amb els ciutadans. I les properes eleccions no només haurem de triar qui ens governarà o quin programa desplegarà, sinó, sobretot, com ho farà, i quin paper hi jugarem com a adrianencs i adrianenques.

Nosaltres creiem en un projecte nou, fresc i il·lusionador, nascut de la iniciativa ciutadana, i estem convençuts i convençudes que només la suma de tots els esforços i sensibilitats ens farà prou forts per fer possible el canvi.

Renovació neix com un projecte que aspira a les màximes quotes de democràcia pel poble, i al benestar de la seva gent. Amb la intenció de dur a terme un projecte sense complexes, sense tabús, sense discursos tronats, tenint en compte a tothom, i sobretot, al costat del sentit comú de les coses i les persones.

Neix, per construir un projecte d’acord amb els canvis que s’estan produint a nivell econòmic, social, cultural i demogràfic. És necessari un govern municipal adaptat al nous temps.

La situació que es viu en el govern municipal de Sant Adrià és si més no, curiosa. L’actual Govern, es compon de 17 regidors: 15 són de PSC i 2 d’EUiA-ICV, dins el Ple, tenim també tres regidors del PP, i una única regidora de CiU. Així doncs, ens trobem amb un equip que està governant en una bassa d'aigües molt tranquil·les.

Ens trobem amb un ajuntament en què governen quatre, on alguns d'ells ni tan sols són regidors. Per altre costat, hi ha un munt de regidors que en realitat no tenen cap funció clara assignada, ni estan il·lusionats per un projecte de ciutat, ni per res que no sigui en molts casos prosperar dins del seu propi partit o assegurar-se un sou a final de mes.

A tot això hem de sumar-li que el nostre actual alcalde transmet la sensació de ser una persona esgotada i cada vegada més desil·lusionada, ens cal a Sant Adrià, un equip de regidors i un alcalde amb més ganes de treballar i molt més il·lusionats, aquest és l'esperit polític que cerca Renovació per Sant Adrià.

A Renovació creiem que per governar i prosperar en qualsevol àmbit cal una certa tensió, encara que sigui controlada. El governar en aigües tant tranquil·les, és ha dir en majoria absoluta, ens condueix a l’estancament i això, a la ineficàcia.

A Renovació som conscients que les necessitats del municipi i les polítiques locals ja no són les que han regit fins ara. Cal un nou model de municipi i de política local.

Volem impulsar polítiques per les persones, posar l’accent en la cohesió, en les polítiques socials, en el creixement sostenible, en la convivència i en la identitat municipal.

Volem vetllar per un model propi de municipi. Un municipi adaptat al seus ciutadans, que urbanísticament cobreixi les necessitats de tots i totes i a la vegada vetlli per una identitat pròpia, un estil propi, i es preocupi per la conservació dels pocs elements històrics que encara es mantenen.

La professionalització i manca de renovació de l’estructura política del nostre ajuntament s’ha traduït en una rigidesa, burocratització i allunyament del ciutadà per part de l’administració local, una administració que precisa d’una adaptació urgent als nous temps.

Cal variar el concepte d’ajuntament des de dins, cal que tinguem un model propi i vetllem per un nou marc legal i de relació amb les altres administracions que permeti el desenvolupament de l’administració local com a ens proper a les persones i les seves necessitats.

- Renovació per Sant Adrià és un projecte que està en creixement. El volem continuar construint entre tots els que estiguin disposats a participar més enllà de les sigles d’un partit.

- Volem fomentar el teixit social, promoure i generar dinàmiques de transparència i participació en les relacions de la ciutadania amb el govern municipal.

- Pretenem liderar un projecte que aconsegueixi aproximar la política al ciutadà aconseguint un consistori més àgil, eficaç i eficient , però a la vegada que sigui receptiu, que escolti i faciliti la participació de tots i totes.

- Tenim la intenció d’orientar i fomentar la transformació de la democràcia representativa en una democràcia participativa. És a dir, generar un govern on tots els agents socials es sentin implicats i en tinguin corresponsabilitat en la presa de decisions per al desenvolupament de la ciutat.

- Pretenem fer pedagogia sobre la importància de prendre consciència respecte la participació ciutadana en tots els sectors d’edat, sexe i ètnia, sense prejudici de les mateixes en virtut d’un sistema inclusiu.

- Volem activar i continuar la lluita per la igualtat de gènere, també en el terreny polític, per l’accés de les dones amb garanties a la política.

Aquestes i d'altres propostes formen part del nostre programa electoral per a les eleccions municipals del 22 de maig a Sant Adrià de Besòs, un programa que t'adjuntem en l'enllaç que apareix a sota d'aquest escrit i que et proposo que et descarreguis i llegeixis atentament. És el nostre compromís.comenta