Sindica

cap

El bloc

Regull promet demandar ADIF, per enésima vegada

Regull promet demandar ADIF, per enésima vegada

Ahir 7 de novembre, com fa un mes, com al febrer d'aquest any i com al Ple extraordinari de l'any passat, l'Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha promès demandar ADIF pels sorolls i vibracions que provoquen els trens al seu pas per Vilafranca. Cal recordar que Esquerra-Vilafranca ja vam proposar aquesta solució el 2008 (http://ves.cat/aW4b). Ahir Regull també va informar que havia enviat un requeriment a ADIF per a que netegi i desratitzi la llosa de les vies i els marges, amb l'advertiment que si no ha fa en 20 dies, ho farà l'Ajuntament, fent-ne pagar el cost a l'ADIF.

En el decurs de la trobada alguns veïns es van queixar que s'havien assabentat de la reunió d'ahir per casualitat, i que no tenien informació del tema, malgrat haver-se apuntat a una llista amb correus electrònics i telèfons per a tenir informació i ser convocats quan hi hagués informació i reunions.

Regull va reconèixer que havia d'haver demandat a ADIF quan el Ple ho va acordar, però encara pensava que hi podia haver algun tipus d'acord, per això assumeix la responsabilitat d'aquest error i de no haver-ho fet. Ara, es mostra convençut que li han pres el pèl ja que "no hi ha voluntat d'arribar a cap acord" i que "s'han perdut 3 anys".

Jo, en nom d'Esquerra-Vilafranca, vaig demanar còpia de l'informe de sorolls i vibracions que va encarregar i pagar l'Ajuntament, cosa que no va agradar a l'Alcalde. Alguns Grups Municipals (no només Esquerra) hem demanat en diferents ocasions aquest informe, fins i tot públicament al Ple, i se'ns responia que no estava acabat. En algun moment aquest informe va ser lliurat a l'equip de govern, qui no el va donar als Grups Municipals ni als veïns perjudicats. Però, és que ni tan sols havia dit a ningú que ja tenien aquest informe.

A la reunió no hi havia cap representant del PSC, grup al qual alguns veïns van assenyalar com al responsable de la situació.comenta