Sindica

cap

El bloc

L'escut d'Arenys de Munt: un altre exemple de lentitud en la gestió municipal

L'escut d'Arenys de Munt: un altre exemple de lentitud en la gestió municipal

Dues terceres parts dels municipis del Maresme ja tenen l’escut oficialitzat. Arenys de Munt, no. En el Ple del 2 d’octubre del 2008 vam aprovar per unanimitat la moció de la CUP per iniciar els tràmits de l’oficialització de l’escut d’Arenys de Munt. Des del grup municipal d’ERC hi vam aportar també la petició d’oficialitzar el nom de vila i altres dades. El mes de juny de 2009 vam impulsar a Arenys de Munt l’exposició “La força de l'escut. L'heràldica cívica del món local de Catalunya”, que va ser inaugurada del secretari general del departament de Governació, Jaume Oliveras, i comptà amb la xerrada-col·loqui de l’assessor d’heràldica i genealogia de Catalunya, Armand de Fluvià. En el Ple de 3 de juny 2010, ERC ja vam presentar un prec per a què es dugués a terme aquest compromís i el regidor de participació ens contestà que aquest tema el tractaria la Comissió del Nomenclàtor en properes reunions... I també han anat passant els mesos sense avançar en aquesta qüestió, per això Ramon Pujol, el representant d’ERC a la Comissió del Nomenclàtor, ha sol·licitat a l'equip de govern que aquesta comissió tracti el tema de l’escut, tal com s’havia acordat en el Ple del 2008, i finalment la reunió se celebrarà el proper mes de febrer.

Aquesta circumstància és un exemple més de com gestiona l’activitat municipal l’equip de govern d’Arenys de Munt. Arribem al 2011 i encara no han dut a terme un acord aprovat pel Ple el 2008. L'escut i la bandera són, en la cultura catalana i des de fa molts segles, els símbols representatius per excel·lència de tota comunitat, i des d’ERC considerem que Arenys de Munt ha de tenir uns símbols d’acord amb la història local i amb la disciplina heràldica.

La imatge que il·lustra aquesta entrada, l’escut d’Arenys de Munt que estem acostumats a veure, és una imatge que es pot contemplar a l’expo-graffitòleo BLOPS CIF-84 de la Sala d’Exposicions. D’acord amb els criteris de l’heràldica, els escuts catalans no poden tenir figures humanes, per la qual cosa la Comissió del Nomenclàtor haurà de treballar de valent per consensuar una nova proposta. Ànims i bona feina!

 comenta


perfilJoan Rabasseda
Analista auditor a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, expert en sistemes de gestió de la qualitat, auditories, estadística i optimització de processos, he exercit diverses responsabilitats tècniques i directives als departaments d’Agricultura i de Governació.
Tot el perfil

darreres entradesMultimèdiaEnllaçoscontacte contactearxiu