Sindica

cap

El bloc

La sentència posa punt i final a la polèmica dels cartells: ERC no hem de rectificar res i l'alcalde ha de pagar les costes del judici

La sentència posa punt i final a la polèmica dels cartells: ERC no hem de rectificar res i l'alcalde ha de pagar les costes del judici

No havia declarat mai en un judici, i no va ser gens agradable haver-hi d’anar com a portaveu d’ERC. Espero que aquesta sigui la meva última entrada al bloc sobre aquest lamentable assumpte del “dret a l’honor” de l’alcalde. Altra feina tenim. La primera blocada sobre el tema és de l’octubre de 2010: arran les dificultats per poder debatre mocions al Ple municipal va ser quan vam expressar una opinió política, amb més o menys encert. Amb el que considero un exemple de poca cintura política, l’alcalde va empaperar el poble instant ERC a rectificar i va acabar interposant una demanda judicial per defensar la seva honorabilitat. La sentència ha estat clara: “no puede prosperar la acción de rectificación ejercitada por la parte actora, desestimando íntegramente la demanda” i “corresponde el pago de las costas causadas a la parte actora ya que ha visto rechazadas todas sus pretensiones”. Podeu llegir la sentència íntegra al web d’ERC. Té 10 pàgines i la jutgessa hi inclou paràgrafs amb valoracions que poden agradar més o menys a la part demandant i a la part demandada. Però hi ha dues coses que són claríssimes: ERC no vam interposar la demanda i ERC ha guanyat el judici. En aquest context, llegir la nota de la premsa de la CUP titulada “Una sentència dona la raó al batlle d'Arenys de Munt que exigia la rectificació d'informacions falsejades” i escoltar un portaveu de CUP dient que ells no volen judicialitzar la política pot provocar sensacions diverses, des del ridícul aliè o la minva de la credibilitat dels polítics, a l’interès dels qui estudien tècniques d'adoctrinament/manipulació. Cadascú, com sempre, en farà la seva lectura i anàlisi.

En aquest conflicte dels cartells, ERC no hem de rectificar res i no hem de pagar ni un euro de les despeses judicials. Hem guanyat els qui creiem en el dret d'opinió i la llibertat d'expressió, els qui lamentem que el poble hagi d'esmerçar temps i recursos perquè l'alcalde vulgui defensar la seva "honorabilitat" amb demandes, els defensors de la qualitat democràtica, de la transparència informativa, i de la importància de considerar el Ple com l’òrgan democràtic més legitimat a nivell municipal.
 comenta


perfilJoan Rabasseda
Analista auditor a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, expert en sistemes de gestió de la qualitat, auditories, estadística i optimització de processos, he exercit diverses responsabilitats tècniques i directives als departaments d’Agricultura i de Governació.
Tot el perfil

darreres entradesMultimèdiaEnllaçoscontacte contactearxiu