Sindica

cap

El bloc

Envia a un/a amic/ga:

Pressupost 2010 al Tribunal de Comptes i al·legacions a la proposta de la gestió integral de l'aigua

Pressupost 2010 al Tribunal de Comptes i al·legacions a la proposta de la gestió integral de l'aigua

El passat 29 de juliol, ERC, PSC i els representants de les urbanitzacions Mas Gabana (Urb. Sta. Rosa dels Pins), Aiguaviva i l’Ajup vam posar en coneixement del Tribunal de Comptes el pressupost 2010 de l’ajuntament d’Arenys de Munt, per a que determini si és legal. Avui des d'ERC hem presentat al·legacions al canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt. L’objectiu de tot plegat és intentar aturar aquest disbarat sense precedents en el municipalisme que vol dur a terme AM2000 i CiU: capitalitzar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys per a pagar la despesa corrent només de l’any 2010.

En el ple del passat 13 de juliol, l’equip de govern d’Arenys de Munt va aprovar el pressupost 2010 amb 7 vots a favor (AM2000 i CiU), i 6 vots en contra (ERC, PSC i CUP). La interventora municipal va informar de la disconformitat d’aquest pressupost, i l’equip de govern d’Arenys de Munt va desestimar totes les al·legacions econòmiques presentades.

Per tal de quadrar el pressupost de l’any 2010 falta aproximadament un milió d’euros. AM2000 i CiU equilibren el pressupost amb la previsió d’un ingrés d’ 1.008.426 € en concepte de cànon per a la concessió del servei d’aigües fins l’any 2035. Preveuen capitalitzar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys i gasten 890.000 € a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010. I a data d’avui, la concessió del servei d’aigua que permet equilibrar el pressupost 2010 està pendent d'iniciar el procés de licitació....

En el mateix ple, AM2000 i CiU van aprovar un canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt de manera que es faci de forma indirecta per GUSAM SA a través d’una empresa mixta de nova creació. L’objectiu d’aquesta operació feta a cuita-corrents a final del mandat municipal és intentar aconseguir el milió d'euros que falten per equilibrar el pressupost 2010.

A la proposta de canviar la gestió del servei d’aigua potable i clavegueram, ERC hi ha presentat al·legacions perquè la proposta està basada en un estudi econòmic que no contempla variables com els costos de personal o l’aplicació del pla director del clavegueram, perquè considerem que l’IVA no pot esdevenir un factor decisiu en les pèrdues o guanys de l’empresa, i perquè GUSAM SA no té capacitat financera sense el suport de l’ajuntament per fer front a inversions per a la gestió integral de l’aigua. Amb aquesta maniobra d’AM2000 i CiU, l’ajuntament ja té obert el contenciós judicial número 19 d’aquest mandat municipal.comenta


perfilJoan Rabasseda
  Tècnic superior de l’Administració de la Generalitat de Catalunya des del 1988, expert en sistemes de gestió de la qualitat i optimització de processos, he exercit diverses responsabilitats tècniques i directives als departaments d’Agricultura i de Governació.
Tot el perfil

darreres entradesMultimèdiaEnllaçoscontacte contactearxiu