Sindica

cap

El bloc

Envia a un/a amic/ga:

Pressupost 2010 al Tribunal de Comptes i al·legacions a la proposta de la gestió integral de l'aigua

Pressupost 2010 al Tribunal de Comptes i al·legacions a la proposta de la gestió integral de l'aigua

El passat 29 de juliol, ERC, PSC i els representants de les urbanitzacions Mas Gabana (Urb. Sta. Rosa dels Pins), Aiguaviva i l’Ajup vam posar en coneixement del Tribunal de Comptes el pressupost 2010 de l’ajuntament d’Arenys de Munt, per a que determini si és legal. Avui des d'ERC hem presentat al·legacions al canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt. L’objectiu de tot plegat és intentar aturar aquest disbarat sense precedents en el municipalisme que vol dur a terme AM2000 i CiU: capitalitzar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys per a pagar la despesa corrent només de l’any 2010.

En el ple del passat 13 de juliol, l’equip de govern d’Arenys de Munt va aprovar el pressupost 2010 amb 7 vots a favor (AM2000 i CiU), i 6 vots en contra (ERC, PSC i CUP). La interventora municipal va informar de la disconformitat d’aquest pressupost, i l’equip de govern d’Arenys de Munt va desestimar totes les al·legacions econòmiques presentades.

Per tal de quadrar el pressupost de l’any 2010 falta aproximadament un milió d’euros. AM2000 i CiU equilibren el pressupost amb la previsió d’un ingrés d’ 1.008.426 € en concepte de cànon per a la concessió del servei d’aigües fins l’any 2035. Preveuen capitalitzar el cànon de l’aigua dels propers 25 anys i gasten 890.000 € a poder pagar la despesa corrent només d'aquest any 2010. I a data d’avui, la concessió del servei d’aigua que permet equilibrar el pressupost 2010 està pendent d'iniciar el procés de licitació....

En el mateix ple, AM2000 i CiU van aprovar un canvi gestió del servei integral d'aigua potable i clavegueram a Arenys de Munt de manera que es faci de forma indirecta per GUSAM SA a través d’una empresa mixta de nova creació. L’objectiu d’aquesta operació feta a cuita-corrents a final del mandat municipal és intentar aconseguir el milió d'euros que falten per equilibrar el pressupost 2010.

A la proposta de canviar la gestió del servei d’aigua potable i clavegueram, ERC hi ha presentat al·legacions perquè la proposta està basada en un estudi econòmic que no contempla variables com els costos de personal o l’aplicació del pla director del clavegueram, perquè considerem que l’IVA no pot esdevenir un factor decisiu en les pèrdues o guanys de l’empresa, i perquè GUSAM SA no té capacitat financera sense el suport de l’ajuntament per fer front a inversions per a la gestió integral de l’aigua. Amb aquesta maniobra d’AM2000 i CiU, l’ajuntament ja té obert el contenciós judicial número 19 d’aquest mandat municipal.comenta


perfilJoan Rabasseda
Analista auditor a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, expert en sistemes de gestió de la qualitat, auditories, estadística i optimització de processos, he exercit diverses responsabilitats tècniques i directives als departaments d’Agricultura i de Governació.
Tot el perfil

darreres entradesMultimèdiaEnllaçoscontacte contactearxiu