Sindica

cap

El bloc

Enlloc més de Catalunya hi ha un govern CUP+CiU

Enlloc més de Catalunya hi ha un govern CUP+CiU

En el Ple de juliol hem vist clarament les diferents maneres d’entendre la política municipal. GUSAM ja arriba a tenir una quarantena de treballadors, en un any l’empresa pública municipal ja és responsable del servei d’abastament d’aigua, de la deixalleria municipal, de l’escola bressol, del servei de neteja dels edificis municipals... CUP aplica el seu programa, CiU aplaudeix, i ningú no contesta la pregunta d’ERC: els riscos que assumeix GUSAM amb diner públic, creixent i diversificant ràpidament l’activitat en àmbits molt diversos i en el difícil context econòmic actual, l’assumirien si els diners fossin seus?

El govern municipal diversifica l’activitat de GUSAM sense ni haver consolidat la primera encomana, el servei d’aigua, i fa encàrrecs a GUSAM per als propers 25 anys... Si no hi estem d’acord, ho argumentem al Ple, i fem propostes alternatives, l’aparell de propaganda del govern bombardeja amb el missatge de què “ERC posa pals a les rodes”. Els 5.938€ de les costes judicials de la demanda que va interposar el sr. Jiménez per defensar el seu honor, i va perdre, ara els hem de pagar entre tots els veïns, i al Ple la CUP diu que no pateixin els veïns, que no els cobraran res més, que aquests 5.938€ van a càrrec del pressupost municipal... Allà on des d’ERC hi veiem debat i democràcia, CUP hi veu “assetjament” i “linxament”. Allà on tota l’oposició hi veu faltar a la veritat, i hi subratlla el desprestigi de la política que suposa la mentida, ells hi veuen “un oblit”. Nosaltres parlem d’adversaris polítics, ells parlen d’enemics... (Al web d’ERC d’Arenys de Munt i al butlletí “Tornarem a Vèncer” hi trobareu el detall dels posicionaments republicans)

Els arguments de “treballar pel poble” i de l’”alcalde de tots” també els sentim sovint. I què volen dir? “Treballar pel poble” no és exclusiu de cap formació política. Tots ho fem de la nostra manera, i des d’ERC procurem que l’administració municipal estigui al servei de l’interès públic, no del polític. I un ”alcalde de tots”, per exemple, no pot demanar als veïns que no vagin a votar, com va passar a Arenys de Munt a les eleccions generals de passat mes de novembre. El respecte també se l’ha de guanyar un mateix.

A Arenys de Munt hi ha molta feina a fer. El poble està brut i desendreçat, la Riera sovint intransitable, amb 656 veïns/es aturats a l’hora d’escriure aquestes ratlles, sense Pla d’Actuació Municipal, amb algunes decisions polítiques que res tenen a veure amb polítiques d’austeritat, amb un assemblearisme utòpic en la presa d’algunes decisions, amb una manifesta voluntat de dificultar la transparència i el control del govern... i així anem tirant. Només cal voltar una mica pels pobles del Maresme i de Catalunya per percebre com evolucionen, com milloren espais públics i com entenen la política municipal. És clar que a cap poble de Catalunya hi ha un govern CUP+CiU com a Arenys de Munt.comentaris

comentari
NURI (arenys de munt) 25.07.2012 | 00.00 h
Joan, vaig escoltar el ple, fins a la 1, crec que tots plegats hauríeu de sintetitzar les respostes, la cup, amb un llarg escrit justificant el què? hi ha un rector que va dir que un sermó curt, mou els cors, i un de llarg mou els culs, el que escolta la radio 5 hores perd l'interés, fins aviat Nuri

comentari
Joan 25.07.2012 | 08.17 h
Tens tota la raó, Nuri. Gràcies pel comentari!

comenta


perfilJoan Rabasseda
Analista auditor a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, expert en sistemes de gestió de la qualitat, auditories, estadística i optimització de processos, he exercit diverses responsabilitats tècniques i directives als departaments d’Agricultura i de Governació.
Tot el perfil

darreres entradesMultimèdiaEnllaçoscontacte contactearxiu