Sindica

cap

El bloc

BCE: demana austeritat, però provoca la major despesa de seguretat de la ciutat de Barcelona

La reunió del Banc Central Europeu a Barcelona s’ha vist acompanyada d’un desplegament policial absolutament injustificat i desproporcionat. Més enllà de la consideració ètica, existeix una consideració econòmica, especialment en temps de crisi. És per això que hem realitzat una sèrie de preguntes al govern espanyol.
En primer lloc, volem saber quina és la despesa total que li ha costat a l’Estat espanyol, i als catalans i catalanes com a principals finançadors, la reunió del BCE: qui ha afrontat les despeses generades, els àpats, els actes institucionals i espais ocupats.
Vinculada a aquesta qüestió, hi ha la despesa que ha generat l’enorme desplegament policial, amb la mobilització d’efectius espanyols en territori català per sumar-se als Mossos d’Esquadra. Per això, hem preguntat quant s’ha gastat en allotjament, dietes i hores extres. Així mateix, hem preguntat sobre el desproporcionat desplegament policial i la suspensió del Tractat d’Schengen de manera per tal que retornessin els controls fronterers.
Especialment preocupant, però, són les despeses que han pogut ser ocasionades a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa hem demanat al Govern espanyol resposta sobre quin ha estat el criteri per decidir que la reunió fos a la capital del Principat i si se n’havia demanat consulta als Governs de Catalunya i de Barcelona abans de decidir acollir la reunió. I, en aquest cas, si s’havia arribat a algun acord per tal que l’Estat hi assumís totes les despeses generades o rescabalar-les.
Paradoxalment, aquells que demanen i obliguen una cruel austeritat que perjudica les classes més necessitades d’Europa, fan una exhibició de malbaratament econòmic, acompanyada, més enllà de l’acostumada complicitat ideològica, d’una de les majors despeses en seguretat que ha conegut la ciutat de Barcelona per part dels governs espanyol i català.

(penjarem les respostes quan les rebem del govern espanyol)
comenta