Sindica

cap

El bloc

Benidorm

Benidorm

He seguit des de la distància, en diagonal i sense voler perdre-hi massa temps, el culebrot de la moció de censura a l’Ajuntament de Benidorm. Els grans mitjans de comunicació espanyols l’han abordat de la manera que era previsible: com una batalla a mort entre PSOE i PP per obtenir -els uns- o mantenir -els altres- el poder en un emblemàtic municipi del levante feliz. Tot plegat, a més, amanit amb l’aparició d’un regidor trànsfuga i el parentiu d’una de les persones més directament implicades en l’assumpte amb la secretària d’Organització del PSOE, Leire Pajín. Uns detalls picants, en definitiva, que han ajudat a condimentar el sofregit sensacionalista amb que s’ha servit el cas a l’opinió pública.

Més enllà d'anècdotes condemnades a esdevenir en poc temps carn d’hemeroteca, la moció de censura de Benidorm posa en evidència la degradació a la qual ha arribat la vida política en alguns racons de la nostra nació. Perquè, si una cosa crida l’atenció d’aquesta història tan sòrdida, és el difícil que resulta trobar diferències polítiques significatives entre els uns i els altres; ni en el el pla urbanístic, ni en el mediambiental ni, ai las!, en el nacional. Els del País Valencià són, molt probablement, els socialistes més patètics, mediocres, dependents i sense personalitat del conjunt dels Països Catalans -que ja és dir!-. S’han oblidat del país, si és que mai l’han tingut present, i deambulen com zombis per l’escena pública. I així els va, és clar.

Hi ha un temps llunyà en què Benidorm va ser un poble mediterrani en el qual era possible, fins i tot, trobar un recer de pau i de bellesa. Això, era, naturalment, abans dels plans urbanístics impulsats a l’inici del desarrollismo franquista i de la posterior arribada dels Zaplana, els Pajín i altra fauna similar.

De tot plegat en parla Toni Mollà en un article periodístic de to gairebé elegíac.


*a la foto, una imatge prehistòrica de Benidorm.comentaris

comentari
Quico (València) 24.09.2009 | 15.37 h
És lloable que un company d'Esquerra parle de Benidorm i veure que som gent conseqüent. Superem el principatisme, una forma de regionalisme com ho és també el provincianisme valencià. Recorde aquell article de Manuel Pedrolo que es titula "Esquarterats som més digeribles". A veure si s'ennueguen! De fet,en aquesta lluita PPSOE se'ns escamoteja que han destrossat colonialment un poble, una part dun país i l'han deixat sense projecte real. Són incapaços d'endreçar-lo perquè són la causa de la desfeta. Ho haurem de fer nosaltres.

comenta


perfilEduard López
Càrrec actual a Esquerra Vicesecretari general de Coordinació Interna i Territori Formació i trajectòria personal Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona.
Tot el perfil

darreres entradesEnllaçoscontacte contactearxiu