Sindica

cap

El bloc

Ple extraordinari sobre els usos de Can Guineu.(2) Posicionament dels Grups Municipals.

Tant PP com AMI van sorpendre pels seus plantejaments difussos i confusos. D'AMI em sorprèn la capacitat d'argumentar camins paral·lels als d'ERC i escometre votacions totalment divergents. En aquesta ocasió el regidor Rando va parlar més d'un conceopte turístic global que del què tiocava: Els usos de la Fassina, que va resumir com a punt central del full de ruta turístic. Però el que mçés em va conmoure és el tracte que van rebre els comerços, dels quals AMI considera que no fan prou per aquest projecte i que no són prou atrevits. <La regidora de comerç, potyser va entendre d'una vegada de qui es pot refiar i de qui no.

Una altra dada molt interessant, és que Rando, va reconèixer que el sector del Cava no es creu el Museu del Cava i que així serà molt difícil tirar-lo endavant. No sé si se n'ha adonat o no, que malgrat les seves oparaules, el projecte tira endavant, sense que ens hi acompanyin els cavistes.

Respecte el PP, va escometre també amb terminologia generalista i la Fassina no va ocupar ni el 5% del seu discurs. De les moltes coses discutibles del seu discurs, millor deixar-les per debats futur. Ara bé, hi ha una cosa que a la regidora no la deixa dormir. Les ànsies que algú requereixi d'ella i el seu potencial de Diputada al Congrés per anar a obrir portes i aconseguir trumfos, en forma de subvenció. Li dol, o com a mínim ho sembla, ja que dels darrers plens, podem destacar-ne les seves reflexions que els diferents governs municipals haurien de recolsar-se amb els sadurninencs ben situats. Doncs, que segueixi reflexionant i potser arribarà a la conclusió que no tothom (o ningú) està disposat a aquestes alçades a rebre gavinetades per l'esquena. La costum del PP sadurninenc per apropiar-se del camí que obren els altres és per tots conegut.

L'Alcalde, va dir poc de nou, i sobretot no va contestar cap de les preguntes que directament li feiem. Però si que es destaquen algunes de coses:
1- Va relativitzar totalment la informació apareguda a La Vanguardia, on es deduia que el projecte costaria 12 milions d'Euros, o que els cavistes s'instal·larien definitivament a Can Guineu. Amb un "si vaig dir 12, hagués pogut dir 24" es va treure les puces, reconeixent que no té ni idea del cost i que ara, avalua en 5 milions per La Fassina.
2- Va indicar que es faria un Pla de Viabilitat, quan se sabés quan valdrà el projecte Museïstic. Per tant, reconeix implícitament que l'obra de 1,4 milions d'euros que s'està realitzant ara pot ben ser que no sigui necessària, i que hipotequi futurs creixamenbts de la Fassina.
3-No hi ha cap subvenció en ferm i que de les moltes reunions pels ministeris d'aquest mon que ha anat darrerament, cap, hi ha anat com a alcalde!! Doncs com a què hi ha anat??

El Partit socialista, també va mostrar el seu desacord amb aquest funcionament desbocat pel Museu del cava, en comptes de planificar adequadament i possibititzar tota la vila com atractiu turístic. Com Esquerra, el PSC pensa que La Fassina ha de ser un element central però amb les funcions adequades a partir d'un estudi de les seves possibilitats d'acollir esdeveniments. Amb prop de 2000 m2, La Fassina pot acollir el que pot acollir, i no necessàriament el que la vila necessita. La perdua de Montesquius com a referent turístic (després que Joan Amat el va desaprfitar durant el procés de Pla General) és un lament constant del PSC.comentaris

comentari
Sergi (Vilanova) 31.07.2009 | 02.27 h
L'alcalde hauria de saber que unes declaracions són suficients importants com per tractar-ho amb tanta banalitat.

comentari
Albert Prat 01.08.2009 | 17.38 h
No és nova aquesta actitud de l'Alcalde. En recordo dues més que van per aquest camí.
Dies abans del ple d'aprovar el POUM provisionalment, va manifestar que qui canviés el vot ho hauria d'explicar molt bé. Al Ple se'n va rentar les mans dient que ell no ho havia dit i era cosa del periodista.
Fa més, en relació a Can Ferrer del Mas, va indicar que tenia a punt de presentar al Ple un nou projecte executiu. El Projecte mai ha anat al Ple i en referència a la notícia va respondre amb la mateixa poca serietat.

comenta