Sindica

cap

El bloc

L'habitatge social a St Sadurní. Millorant els punts febles.

L'habitatge social a St Sadurní. Millorant els punts febles.

Des de que el 2007 el parc local d'habitatge de lloguer va arribar als 98 habitatges, tots de gestió d'Adigsa i hem anat passant varis capítols.

Un dels més difícils d'entendre ha estat la quantitat de pisos buits durant massa temps a l'espera de nous llogaters. Aquest capítol fonamentalment es va produir en la segona meitat de la darrera legislatura i tot i les gestions municipals el camí va ser llarg.

La rotativitat ha estat molt alta des dels inicis però fins ara fa uns mesos els processos de nova designació de pisos, es perdia en la burocràcia.

Només iniciar la legislatura es donaren les claus a vint pisos i en aquell moment iniciàvem les converses amb el Departament d'Habitatge per agilitzar el sistema de llistes d'espera. L'entesa entre les dues administracions (amb forces de govern oposades) ha estat i és molt positiva, fet que encara s'entén menys la situació anterior.

Finalment, aquest sistema ja és vigent i fa uns dies, es dugué a terme el darrer sorteig de pisos socials. Aquest procés ha generat una llista d'espera que s'anirà utilitzant per cobrir les noves baixes. Quan aquesta llista d'espera s'esgoti, enlloc de reiniar una nova convocatòria (amb els temps d'impàs que comporten) entrarà en funcionament una llista d'espera que ja està activa, que es gestiona des de l'àrea d'habitatge municipal en coordinació amb el Departament.comentaris

comentari
Sergi Sabaté (Sant Sadurní) 01.09.185 | 13.34 h
Albert, Crec que desentones bastant en alguns aspectes dels que comentes. La deixadesa en els pisos de protecció oficials buits no ha estat cosa dels governs municipals, sinó de qui els gestiona, és a dir, la Generalitat. D'aquí que hi haguessin més de 3.000 de pisos buits (a Sant Sadurní i a arreu) i que per això el Govern fes un Pla de xoc per anar-los adjudicant. Aquí la info: http://www.324.cat/noticia/1392535/economia/El-govern-posara-a-lloguer-amb-preus-mes-assequibles-els-3264-pisos-buits-que-te-a-tot-Catalunya + http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/detall.do?id=122787 Per tant, hem d'entendre quan et refereixes a errors de l'anterior legislatura que et refereixes al Parlament. En aquell moment el Departament d'Habitatge (que, per cert, actualment ja no existeix) estava en mans d'ICV, i el teu post exemplifica bé que va fer aquesta gent al Govern del país. Estaria bé precisar-ho perquè, llegint el post, tinc la sensació que el vas escriure volen-te penjar una medalla que no existeix i acabar assenyalant uns culpables que tampoc en són. En tot cas, i el més important, és celebrar que aquests pisos han estat ocupats.

comentari
albert prat (sant sadurní) 01.09.6431 | 13.34 h
sergi, en el primer paràgraf ja indico que la gestió va a càrrec d'adigsa. respecte l'anterior govern municipal dic que tot i les gestions no se'n va sortir i esmento com principal error el procés de dessignació de pisos. No crec que el problema sigui el preu dels pisos, sinó que l'alta rotativitat obliga a procéssos de reassignació més àgils. et deixo també altres entrades al meu blog d'aquesta legislatura http://blocs.esquerra.cat/albertprat/bloc/nova-copnvocatoria-dhabitatges-de-lloguer http://blocs.esquerra.cat/albertprat/bloc/habitatge-social-prioritat-de-govern D'entrades anteriors n'hi ha d'haver més. i allà explicava els errors concrets que s'estaven fent en l'anterior legislatura.

comenta