Sindica

cap

El bloc

Envia a un/a amic/ga:

6.000 en són més que 375, no?

6.000 en són més que 375, no?

Rius de tinta han corregut pel judici del vestits del -fa mal de dir-ho- President Camps. No era un judici “políticament” important. Cas d'haver estat condemnats, la pena no hagués anat molt més enllà d'una multa per a Camps, i potser presó, per a Costa. La part políticament rellevant de la trama Gürtel és aquella què, molt probablement, no s'investigarà, la què apuntava al finançament il·legal del PP.
Ara bé, el cas tenia suficient carnassa (amb salsa rosa i tot, “amiguito del alma”) com per cridar l'atenció de propis i aliens. Salsa en el procés i salsa en el veredicte. El judici dels vestits m'ha recordat a aquells judicis contra el Ku Klux Klan que tenien lloc als Estats Units els anys seixanta; aquells en què s'absolia els acusats entre mirades de complicitat amb els jurats, veïns i amics, i a la sortida es linxava un negre per celebrar l'avinentesa. Molta salsa i poca substància, comparat, si més no, amb el que s'ha balafiat al llarg dels anys del mandat del PP al País Valencià. Amb el cas dels vestits estem parlant d'uns milers d'euros; el bony que ha provocat la mala gestió del PP és de milers de milions d'euros, que comparativament, és molt superior, tot i no manifestar el grau de morbositat que ha lluit el cas Camps. Si sumem totes les castanyes dels governs Zaplana i Camps (377 M€ de Terra Mítica, 300M€ de la Ciudad de la Luz, 244 M€ de la Fòrmula1, 180M€ de l'Aeroport de Castelló, 120M€ del Cas Brugal, 40M€ d'EMARSA, 30M€ de la visita del Papa, 15M€ de les Torres de Calatrava i 1000M€ de la Ciutat de les Arts i les Ciències) fan un total de 2306M€. Això sense saber quin serà el forat amb casos com el d'Urdangarin, o el de les moltes corrupteles “menors” derivades de la pilotada urbanística i la requalificació de terrenys a mans de governs municipals. Els càlculs més agosarats parlen de més de 3000M€. 2306 M€ + més de 3000M€, fan aproximadament uns 6000M€, que s'han robat al llarg de les dues dècades de governs, autonòmics i municipals, del PP. Si dividim els 6000M€ entre els 16 anys que porten saquejant el País Valencià, ens dona una xifra de 375M€ anuals de robatori, de mitjana. Un autèntic escàndol, una barbaritat de proporcions galàctiques. I així ho ha denunciat tota l'oposició (tots, tret del PP), i així ho ha reflectit la premsa estatal i internacional, assenyalant el País Valencià com el paradigma de la corrupció, amb tot el que això comporta de deteriorament del sistema democràtic: on hi ha corrupció hi ha el favor, saltant-se la llei, en favor de “l’amiguito del alma”; i la llei, pura i dura, i estrictament aplicada, per als “no afectos” al règim.

Ara bé, si considerem que 375M€ a l'any (o si ho preferiu, 6000M€ al llarg de 16 anys) escandalitza -què escandalitza, eh !!- què hem de pensar quan els 6000M€ es roben en un any? Quin qualificatiu emprem? 6000M€ és la diferència entre el què paguem els valencians a Madrid (tots els valencians, per parlar en castellà no et lliures) i el que Madrid ens retorna en finançament i inversions. Si agafem el mateix període de 16 anys en els quals ha governat el PP , l'espoliació al País Valencià és de 96.000M€ !!! I 84.000 M€ durant l'època que va governar el PSOE. Tot just fan 180.000M€, que ve a ser el que ens ha costat als valencians la democràtica España; o si el preferiu, és el cost del “per ofrenar..”

Sobta, no obstant, que els partits, bé d'estricta obediència valenciana, bé d'obediència estatal, hagen posat el crit en el cel pel 6000M€ de la corrupció, però no n'hagen dit ni mitja dels 96.000M€ de l'espoliació a la què sotmet l'Estat les nostres terres i la nostra gent. Els uns, els d'obediència estatal, per pura ideologia nacionalista espanyola; els altres, ho desconec. I em sorprèn. Al cap i a la fi, la corrupció es dona al País Valencià, si voleu, amb un grau extrem per la seua impunitat, però també a Marbella o Madrid. L'espoliació és pròpia del País Valencià. Bé, i de les Illes Balears. I del Principat de Catalunya. País Valencià? Illes Balears? Principat de Catalunya? Això són els Països Catalans, no? Ai mare !!!

PS. He escrit aquest article entre carreres pels carrers de la ciutat de València, càrregues policials, detinguts i ferits arran de les protestes estudiantils iniciades a l'IES Lluís Vives. La corrupció i l'espoliació, ara es converteixen en retallades a la sanitat i l'ensenyament. Les retallades socials venen de la mà de restriccions dels drets i llibertats democràtiques. Les volen imposar a cops de porra. I podran fer-ho si ho consentim. Només si ho consentim.comenta